Vahvan hyvinvointibrändin rakentaminen


Teva Groupiin kuuluva Ratiopharm on Suomen toiseksi suurin reseptilääkkeiden markkinoija. Lisäksi Ratiopharmilla on erittäin laaja itsehoitotuotteiden valikoima. Brändin valikoima ulottuu moneen indikaatioon, vaivaan ja sairauteen.

Ratiopharm pyysi Havasta suunnittelemaan kanavariippumattomat markkinointiviestinnän konseptit reseptivapaille itsehoitotuotteilleen sekä terveydenhuoltoalan ammattilaisille suunnatuille rinnakkais- ja alkuperäisvalmisteilleen.

Toteutettujen konseptien keskiöön luotiin empaattiset animaatiohahmot, joiden tavoitteena oli vahvistaa Ratiopharm-brändin asemaa Suomen markkinoilla ja erityisesti rakentaa tunnesidettä kohderyhmiin.

Itsehoitotuotteille suunnitellun konseptin pääroolissa olevan mainoshahmon elämäntehtävä on sanalla sanoen sieltä kiperämmästä päästä: hän on saanut koettavakseen kaikkien suomalaisten säryt, kivut ja vaivat. Mainonnan konsepti dramatisoi meidän jokaisen joskus kokemia olotiloja. Reseptilääkemainontaa varten suunniteltu konsepti keskittyy oireiden sijaan itse sairauksien dramatisoituun esittämiseen.

Kuluttajille suunnattua itsehoitotuotteiden mainontaa on voinut nähdä laajasti TV:ssä, digitaalisissa kanavissa, ulkomainonnassa ja printissä. Terveydenhuollon ammattilaiset ovat törmänneet heille suunnattuun konseptiin mm. ammattilehdissä, tapahtumissa ja myynnin esityksissä.

Headlines

Ratiopharm.fi

Lisää töitämme